“Bantuan e-Wallet RM150 ” E-Belia PEMERKASA .

EBelia PEMERKASA Bantuan e-Wallet RM150 bantuan terkini. Kerajaan telah mengumumkan Bantuan Kredit RM150 kepada golongan yang layak.

EBelia ini khas buat golongan belia dan pelajar Institut Pengajian Tinggi (IPT) di Malaysia melalui Program Strategik Memperkasa Rakyat & Ekonomi (PEMERKASA) yang telah diumumkan oleh PM pada 17 Mac 2021 yang lalu.

Apakah E-Wallet EBelia PEMERKASA
Melalui pembentangan Belanjawan 2021 pada akhir tahun lalu, kerajaan telah umumkan bantuan kredit eWallet sebanyak RM100 menerusi Program eBelia ini, kemudian telah dinaikkan menjadi RM150 pada tahun ini.

SEMAK LAGI:

PERMOHONAN RUMAH MAMPU MILIK B40

Melalui program ini, mereka yang layak akan dapat bantuan RM150 secara one-off dan boleh ditebus melalui beberapa aplikasi yang telah dipilih.

Anda kini boleh melalukan transaksi tanpa tunai dalam urusan pembelian barangan secara online.

Siapa Yang Layak Dapat eBelia Bantuan RM150?
Dalam program PEMERKASA ini, kerajaan telah menetapkan Program eBelia ini khas untuk golongan berusia antara 18 hingga 20 tahun serta pelajar Institut Pengajian Tinggi.

Tarikh Penebusan eBelia Wallet RM150
Tarikh & tempoh tuntutan kredit e-Wallet ini adalah dari 1 Jun hingga 22 Julai 2021 dan kredit tersebut boleh digunakan sehingga 31 Julai 2021.

Semoga berjaya dalam permohonan dan penebusan anda.

SUMBER:PORTAL MALAYSIA

Leave a Comment